a very beutiful thursday

Dear readers ~ akuu gado lagi ngan bff aku . gado ke ? tak mungkin la kann ? bhahahaha ~ okay , kadang2x , akuu ni suke BOHONG SUNAT , so , kalau kaw rase cam akuu cakap lain macam tuh , jangan caye sangat okay ? harini hari khamis . akuu tataw yang dua ekor adik akuu tuh sekolah arini , yeyeyeye ! akuu dok sensorang kat umah memandangkan ayah n emak pegi keje . HANDS UP ! hewhew , so , apa yang akuu buat sepanjang masa kat rumah tu ??? yess , akuu cantikkan blog akuu , comel kann ?? *sambil buat muka mintak penampar* . okay , lupa nak sebut tagline akuu . "SILALAH JELES"  , bahahahha , tayah jeles sangat la kann ?? okay , kalau korang nak buat blog korang cam ala2 cute cam SELENA GOMEZ tu ~ *nawnyer* , korang follow tutorial dari budak ni . dia ni muda setahun dari aku , tapi dia reti nak ngajau bende2x ni , kalau akuu *takde pekdahnya* . okay , sila follow dia jugak . tutorial daya the sixth , pastu jangan buat bodo je bila dah bukak . kaw tekan tutor kat tab di bahagian atas blog dia tu okay ? understand ? good ~ clapclapclap .

next topic , akuu nak pesan siket kat candidates SPM di luar sana *termasuk akuula* , yang korang2x sumer ni , jangan STUDY ntok dapat straight a's , tapi STUDY ntok kehidupan korang yang akan datang , korang setuju tak kalau akuu cakap tak mustahil even kaw dapat straight a's pon kaw bole dapat keje yang kaw idam2 kan selama ini . okay CHILL ! maksud akuu , ramai je kott budak2x masuk matrix ngan universiti pastu jadi ape ? jadi pengganggur ? yeke ? entahla , itu observation akuu , okay , maksud akuu sekarang ni is buat apa korang STRUGGLE giler2x , sampai makan tak basah , tidur tak kenyang , mandi tak lena kalau korang tak dapat nak ingat balek sumer ilmu yag korang belajar selama ni . akuu cakap ntok diri akuu jugak . okay , akuu taw sumer owang nak yang THE BEST kann ? tapi , kalau korang STRUGGLE cenggitu rupa tu , 1) korang dala menyeksa diri korang . then , 2) tidur dalam kelas , 3) tak paham cegu terangkan then salahkan n mengumpat2 cegu , 4) TENSION 5) menyusahkan orang lain 6) SPM suckks *cakap dalam hati korang* bila ade subjek yang FAILED . tol x? tol x? okayy , akuu un x nafikann , tapi tadelaa sampai teruk macamni . so , ingatlah teman2x sekalian . BELAJAR untuk timba ILMU , bukan BELAJAR untuk jawab PEPERIKSAAN , araso ? so , jangan la nak FRUST MENONGGENG sangat kalau xdapat straight a's tu *kepada sesiapa yang target dapat straight a's tu* sebab xsemestinya korang xde LIFE kalau x dapat straight a's n kepada sesiapa yang ade FAIL dalam result dia tuh , jangan KHUATIR sangat coz korang still de LIFE even nampak macam xde LIFE , hey2x , rilax suda . just pikir camaner kaw nak capai cita2 kaw tuh . then , u'll lead ur way to achieve your mission . trust me ? kita belajar biar STUDY SMART , kasik masok telinga kanan n telinga kiri pastu save dalam pendrive otak kaw . jangan kaw print kan dia selagi belum exam , paham ? okay , sila berterima kasih kepada saya , peace . salam ukhuwah ~

Comments

hamzah ian said…
spm senang aje.. hehe
Shacky_61286 said…
hemboi , kemain lagi cakap . kalau orang tu dah lepas bole lew ~ btw , thanx !
cassiopeia said…
thnks 4 the great motivational words... u really fired me up!
sama2 bff . ingat study untuk hidup , bukan hidup untuk study !

Popular Posts