ada apa pada hari jumaat ?

Well peace be upon to you . hari ni hari jumaat . apa yang berlaku pada hari jumaat ? cer pikir sejenak . ce pikir ce pikir . what ? ? ? yess , betoll , kaum adam pergi solat JUMAAT kat masjid *kat surau takde eh* , erm , betol2x , apa fadhilat nyer hari jumaat ni ? okay , jom kita tanya PAKCEK GOOGLE akuh sorang nih .
Okay , teman2x , klik kat sini ---> Fadhilat Hari Jumaat

Ye , akuu taw akuu memang malas nak menaip , akuu just rajin cari LINK and bagi LINK kat orang len je , sebab akuu memang suka mencari , ye ! okay2x , pada hari jumaat *penghulu segala hari* ni , akuu nak SHARE siket akuu punya RESEARCH tentang orang yang pakai jam tangan di tangan yang dia gunakan untuk menulis , erm  maksud akuu kalau kaw tules tangan kanan , then kaw pakai jam tangan belah kanan dan begitu juga bagi si KIDAL . paham takk ?



setelah melakukan RESEARCH terhadap diri akuu sendiri ---> right-handed people . akuu un buat kajian terhadap kawan2x akuu . so inila RESULT yang akuu dapat . 

ORANG YANG PAKAI JAM TANGAN DI TANGAN YANG DIA GUNAKAN UNTUK MENULIS

1) Orang boleh puas hati dengan kerja yang dihasilkan yang menggunakan tangan dia tuh . Contohnya : tulisan , lukisan dan lain - lain lagi . Tulisan dia cantik , lukisan dia pun cantik , dia pun berbakat untuk mewarna .


2) orang yang jamtangantules *gelaran untuk orang yang pakai jam tangan di tangan yang digunakan untuk menulis* ni pon sangat suka menggunakan tangan dia untuk menulis , melukis , mengira , dan sebagainya


3) hey2x , betul x akuu cakap kalau orang yang pakai jam kat belah kanan dia kana nampak ---> SMART 
Isn't it ? akuu memang budak SMART kann ? silalah SETUJU ! wahahahha ~


Okay , STOP it , akuu dah mintak KEBENARAN dari tuan punya badan punya gambar ni , nak amik gambar dia , but WHY ? hahahhaha , sebab dia punya jam sama cam akuu , seBIJIK giler BABENG , hahahaha , btw , dia un right - handed cam akuu , tapi dia sengaja pakai belah kiri *yeye je kaw ni shacky* so , akuu un post la gambau dia ni , WOKAY ? Nama dan umur dirahsiakan . . . MAKLUMAT SULIT , nanti budak ni marah akuu plak . atoai . hahahaha , okay , korang agak2x , sama tak bende yang akuu senaraikan tadi tuh ? kalau korang ni bukan budak jamtulestangan pon , cer korang perhatikan budak2x yang spesies ni , sama takk ? ? ? okay , tu je akuu nak SHARE , salam ukuwwah ~






Comments

gedik punya olang ~ hewhew
hahahahahaha. sumpahh takde connection langsungg entry tajuk
about hari jumaat. thenn kau boleh pulak letak post about org
pakai jam right handed laa. like nabilah razak said. thenn me
mengarooowwtt jekk kau neyy. =.="
okayh , memang i salah . i ngaku okayh ~ mianhae~

Popular Posts