excited

Assalammualaikum....
Semalam excited giler kowt...
Mana taknyer..
Jumpa si *dia*
Dah lama kowt aku nak jumpa dia.....hari2 datang kat tempat dia nak cari *dia*
Tapi tak jumpa...
Akhirnya...aku jumpa gak..kat ***** ***
Hanya yang berada kat situ jer yang mengetahuinya..
Entahlah wey....
Dulu....aku paling tak suka dia...
Nampak pendiam kowt......tapi sebenarnya BANYAK MULUT... >.<
COMELNYER.... <3 <3 <3 <3
eyy.....comelnyer..
SERIOUSLY.......SO CUTE...!!!
Neomu2....aegyo!!!!!

Okay....Sekarang niey..tengah berseronok-seronok kat Perak..
Agaknya..apa yang dia buat sekarang??!!!
I wonder....
HA.....Aku nak citer ni apa yang dia cakap ngan aku semalam..
OKay..

Shacky : U. ****** , tak main badminton hari ni??
Dia        :Takdelah....(sambil menyambung texting to his friends)

Lepastu...aku soh dua insan tanya kat dia ade FB tak??
Ada ke patot..dorang soh aku tanya sendiri..
NO WAY!!!
Segan lah saya..Apa lah awak dorang ni??!!!

Shacky : Zira...tanyakan U.****** ade FB tak??
Zira      : Kau gila apa? Dengan dia pown aku tak pernah cakap....
Shacky : Ala...tolonglah weyy..PLEASE??!!
Zira      : Ko suruh Hanum tanyakan...

Hanum : Apa?
Shacky: Hanum...kita nak FB U.****** ...tapi malulah nak tanya.....
Hanum : Apa? ko nak U.****** nyer FB??
Shacky: Ala..tayahla...malulah...

Dengan tidak semena-menanya , Hanum telah bersuara dengan penuh yakin mengajukan soalan yang pertama iaitu kepada si *dia* yang masih lagi bertexting di bawah bumbung garaj bas........

Hanum : Ustaz...ade FB tak??

Aku terus melarikan diri ke atas bas....kerana MALU WOYY...
Aku menyorok kat bawah kerusi bas eventhough bukan aku yang nak naik bas tuh...
*Buat cam bas sendiri kowt* hehe >.<
*Siap pegang steering n bergambar bersama kakak angkatku.. <3
Naunyer...steering tuh lagi besar dari aku..
Masa mula2 dia datang sambil memakai JEANS dan sweater NIKE..
Aku sedang duduk di tempat memandu bas..berborak2 dengan pakcik Mazlan
*Sambil menunggu kehadirannya....hehe >.< <3

Tiba2x dia datang dengan menggalas sebuah beg baju...
SERIOUSLY wey....dari atas sampai bawah semuanya BLACK IN COLOUR...
tak macam gaya Ustaz pown....wey...sumer orang terkejut kowt tengok penampilan dia..hehe >.<
Mana taknyer..dengan JEANS + SWEATER NIKE + RAMBUT SPIKE +
SPORT SHOES NIKE
Kalau kat sekolah bukan main NERD lagi punya baju..
SONGKOK dan BAJU MELAYU HIJAU beliau..adoai....
Tapi yang aku geramnya...dia tak cuba START cakap ngan akuh..
Asal aku plak??Geramnya...tape...sabar2...
Separuh daripada IMAN..

BERSAMBUNG KEMBALI CERIITA TADI LEPAS HANUM TANYA USTAZ....

Hanum : Ustaz..ada FB tak??
Dia        : Ade....
Hanum : Apa namanya??
Dia        : Nama penuh SAYALAH...
Hanum : Apa nama penuh Ustaz niey??
Dia        : Awak tak tahu nama penuh saya..Kan dah taa'ruf harituh..

Pada masa yang sama....aku tengah menyorok + EXCITED melampau dalam bas..
Aku segera turun ke bawah selepas mendengar dak AZEERA NATASHA n FARAH HANUM....
Masuk LINE akuh.....ni yang aku BENGANG nieyh....
(Ziratasya cakap akuh macam kene HISTERIA)....OMG!!!

Selepas itu..untuk kembali semula masuk ke LINE kuh yang telah dicerobohi....
Aku pown mengajukan soalan...

Shacky : HA? Apa nama penuh Ustaz...(tujuan : nak taw FB Ustaz)
Dia        : Laa...Awak tak taw ke nama penuh saya?? kan harituh da taa'ruf..
Shacky : saya tak taw laa...Ustaz...bagilaa...FB..
Dia        : Erm..harituh...saya daftar masuk sekolah ni...
Shacky : Bagi sini I.C. Ustaz..saya tengok nma penuh Ustaz..Boleh tak??
Dia        : Eh,awak niyh...Carilah sendiri...
Shacky : Nanti saya selongkar tempat Ustaz..
Dia        : Selongkarlah saya bawa balik semua barang saya balik rumah..
Shacky : Yekew?? Saya nampak buku B.Arab atas meja tuh..
Hanum  : Ustaz....(mencelah plak tetiba budak nio =..= .Meja Ustaz yang dekat dengan komputer tu kan??
Dia       : (Sambil mengangguk menjawab pertanyaan Hanum lalu menjawab pertanyaan aku..)
Shacky : Yekew..??(padahal memang taw tuh barang Ustaz ****** - ustaz lain)
Dia       : Takde barang saya lansung atas tu...Dengan cooler laptop sape ntah atas meja tuh...Saya dah pindah depan dah..
Shacky : Ustaz..buat sepah kat atas meja bilik guru tuh..makanan bersepah. bersemut2..ustaz makan tak kemas ea??..Apalah ustaz niey..
Dia       : Apa pulak saya yang makan....Bukan sayalah yang buat..

Oleh kerana ada orang PROTES akuh tulis banyak2 dalam blog niey..
So , aku singkatkan dialog niey...
Seterusnya...aku mintak hadiah daripada dia...
I mean souvenier daripada PERAK
Dia cakap Insya-Allah ^-^ <3
Dia tanya akuh..asal tak pergi..??
Well hello...akuh budak kelas lain lah...
Saya budak Ar-Razi....bukan budak Al-Ghazali...

Dia       : Kenapa awak tak pergi jalan2x ??
Shacky : Sebab dah nak habis sekolah..mana boleh lagi....(agak terGEDIX siket.)
Dia       : Kenapa tak boleh pulak??
Shacky : Sebab takde cikgu nak ikowt kitowg..kan nak habis sekolah...Cikgu sumer nak pegi bercuti ngan family..
Dia       : SAYA KAN ADA!!Ajaklah saya...Saya Insya-Allah FREE jer..(muka shy2x pandang bawah)
Shacky : Okay!!!Nanti saya bagitaw kengkawan saya taw..Ustaz nanti nak hadiah taw..(Mira Masran n Una datang tetiba..)
Dia       : Awak nak apa??!!
Shacky : Saya nak key-chain..hehe^-^
Dia       : Halah awak niey...asyik key-chain jew...
Shacky : (tersenyum sambil pandang belakang + excited giler2x)
Shacky :Ustaz..nak hadiah..
Dia       : Awak bagilah saya hadiah dulu..kan tahun niyh..saya last
Shacky : Burfday ustaz bila?
Dia       : Lambat lagi...
Hanum : Bulan 12 ea??!!
Dia       : HA..tu kawan awak taw tuh..
Hanum : Ustaz budak ni pon bulan 12.....(tunjuk ke arah aku)
Shacky : Shhhhhhh.....Hanum!!!!
Hanum : Ustaz..nanti dah beli hadiah..Hantar kat kelas 4 AR....pos kat saya.Tulis nama saya..saya Hanum..Ni..Kina...(tunjuk kat akuh).Hantar hadiah taw..
Dia      : Hahahaahaha(tergelak jeh sensorang)

Sebelum ituh......

Shacky : Ustaz..anak last ea??
Dia       :Ha'ah..nape awak tanya??(sambil texting)
Shacky : Ustaz niey manja lah..
Dia       : Kenapa awak cakap saya manja??!!Mana ada saya manja..
Shacky : Ustaz..iengat tak harituh..yg masa program B.Arab tuh?
Dia       : Ha?!!(muka BLUR gila kowt..)
Shacky : Ala...ustaz iengat saya tak??!!Ustaz ingat saya lagi tak niey??!!
Dia       : Mestilah ingat...Kenapa??Saya tak paham lah awak cakap apa..
Shacky : Ustaz ingat tak yang haritu yang patotnya ustaz duty..tapi ustaz tak datang coz hari hujan..Nape Ustaz tak datang??
Dia       : Ala..hujanlah..nanti basahlah saya...
Shacky : Ustaz kan naik kereta...Kan ada bumbung..apa pulak basahnya??!!
Dia       : Hujan..saya tak nampak lah..Air hujan turun...
Shacky : Ek eleh..ustaz niey..kereta kan ada wiper..Apalah ustaz niey??
Dia       : Hahahaha...(gelak jer coz tak dapat nak balas soalan akuh..hehe>.<)
Shacky : Ustaz niey MANJA lah!!!(hehe >.<)

BILA NAK BALIK DAH..coz nak turon Dewan makan - makan supper

Shacky : Ustaz..kitorang balik dulu coz nak makan...
Dia       : Ala...awak ni tunggulah kejap sampai bas ni bergerak....
Shacky : Alah..tak bolehlah ustaz...saya kene turun sekarang jugak..ok.lah ustaz. Balik dulu . Assalammualaikum
Dia       : Wa'alaikumussalam.....
Shacky : (Sambil menoleh ke belakang..) Ustaz..nanti nak hadiah saya!!

Just nak bagitaw satu citer sweet niyh...(REAL STORY)
Ada seorang pelajar perempuan meminati ustaznya yang mengajarnya di sekolah
Pelajar tersebut meminati ustaznya sehinggalah ustaznya mengetahuinya...
Pelajar tersebut merupakan pelajar tingkatan 5 yang akn menduduki peperiksaan SPM
Selepas pelajar tersebut menamatkan persekolahannya..
Ustaz tersebut terus MELAMARnya.....
Ustaz tersebut tanak pelajar tersebut bergelumang dengan dosa...
So..terdirilah sebuah lagi masjid yang indah..>.<
SO SWEET ^-^

Comments

QWERTYUIOP

Hurmzzz... syok baca kau punye story !!!!
Memang tersangat lahh panjang.. nasib i ada banyak sangat kesabaran dan memberi 101% perhatian kepada story anda~ (tetibe datang minat pulaakk)
Kau bila nak tengok BLOG i niyyy..???
Shacky_61286 said…
terima kasih kerana sudi membaca blog saya
Shacky_61286 said…
angah sentiasa tengok blog akak okay ?

Popular Posts